Helgens låt

Tupac – Changes

We gotta make a change…
It’s time for us as a people to start makin’ some changes.

Changes är en episk låt inspelad 1992, remixad och släppt okt 1998 efter Tupacs tragiska bortgång 1996 som handlar om orättvisa, rasism och misär. Tupac hade en tragisk uppväxt, ursprungligen från East Harlem, son till Afeni shakur & Billy Garland. Hans föräldrar var aktiva medlemmar inom Svarta Pantrarna. Dock började modern missbruka droger vilket gjorde henne labil. Tupac formades av sin tuffa uppväxt/omgivning vilket förklarar hans engagemang i förorterna, samt hans passion för musik, dans & poesi. Texterna som Tupac skrev hade bl.a. ett samhälleligt budskap och handlade ofta om egna upplevelser. Tupac beskrev sig själv som en ros som slagit ut i blom ur betongen, vilket får en att tänka på den dagliga kampen och strävan mot bättre tider.

Lämna en kommentar

Next ArticleKommunistisk grundkurs i Uppsala avslutad