Helgens låt: Nynningen – De verkliga terroristerna

Vi lever i en tid där ordet ”terrorism” har ersatt orden ”demokrati” och ”valfrihet” som älsklingsord hos kapitalisternas företrädare i riksdag och i massmedia. De använder det för att rättfärdiga allt från  upprustning och krig till ökad repression mot arbetarklassen i varje land. De gör det med uppsåt att säkra sina monopolvinster och trenden att hänvisa till terrorhot har gått så långt att ingen bör förvånas om nästa privatiseringskampanj eller försämring i arbetsförhållanden görs med hänvisning till global terrorism.

När världens terrorister betalas med guld av samma företrädare för att endera avsätta regeringar eller för att rättfärdiga invasioner tappar begreppet all relevans. Nynningen såg igenom hyckleriet redan på 70-talet och det gäller lika mycket idag; de verkliga terroristerna är kapitalismen själv!

Trevlig helg önskar SKP Uppsala!

Print Friendly, PDF & Email

Next ArticleVisste du att..