Helgens låt!

Blå tåget – På väg till koppargruvan

 

En arbetare är på väg till sitt arbetsskift i gruvan när han somnar bakom ratten varpå de mest fantastiska saker inträffar. Humorfaktorn slår i taket och det går inte annat än att skratta åt sådant som “en eländig lakej åt en annan eländig lakej” och “vi hade bara ett motiv: rättvisa och hämnd”. Låten är en fabel där Saltsjöbaden ersatts med “Heartbreak Hotell” och där arbetarklassen är skadeskjutna djur som utkräver en så blodig hämnd att den får Silvio Rodriguez splatterfilmer att framstå som Björnes magasin.

 

De flesta känner till “staten och kapitalet” och tror att det är Blå Tågets bästa låt (om de nu ens vet att det är de och inte Ebba Grön som gjort originalet). Så tror de för att de inte hört detta mästerverk.

Trevlig helg önskar SKP Uppsala

Next ArticleVisste du att..